IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стефан Константинов: Търговете за скъпоструващи лекарства няма да се спират

Допълнителни тръжни процедури се правят всяка година по един и същ модел, заяви здравният миенистър

17:20 | 15.10.10 г.
Стефан Константинов: Търговете за скъпоструващи лекарства няма да се спират

"Министерството на здравеопазването не е забавило тръжните процедури за осигуряване на скъпоструващи лекарства по наредба 34". Това заяви министърът на здравеопазването Стефан Константинов по време на парламентарния контрол в отговор на питане на депутата Мая Манолова, съобщи Dnes.bg.

Министърът посочи, че процедурата е открита с решение от 20 септември на предишния здравен министър Анна-Мария Борисова. Процедурата е образувана по текст от Закона за обществените поръчки.

Извършването на тръжната процедура няма да бъде спряно и от отрицателното становище на Агенцията за обществени поръчки, посочи министър Константинов. Той отбеляза, че становището на агенцията няма задължителен, а препоръчителен характер.

Константинов добави, че Министерството на здравеопазването е предприело проверка на тръжната процедура от Агенцията за държавна финансова инспекция.

Министърът отбеляза, че допълнителни тръжни процедури се правят всяка година по един и същ модел, като с тях се осигуряват нужните количества медикаменти до следващата година.

Министърът посочи, че вероятно става въпрос за юридически проблем и затова се е обърнал към Агенцията за държавна и финансова инспекция, но няма да спре изпълнението на поръчката поради изключителната грижа, която има министерството за хората с тези заболявания.

"Ако има грешка при нас, хората, които са я допуснали, ще бъдат наказани", заяви Константинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още