IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ чака ДКЕВР официално да поиска смъкване на таксите за включване на тока

„Ако има официално публикувано решение на регулаторната комисия, ние ще се съобразим с него, ще го анализираме и ще решим как да действаме“, коментира оперативният директор на ЧЕЗ България

12:53 | 13.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЧЕЗ чака ДКЕВР официално да поиска смъкване на таксите за включване на тока

Засега електроразпределителното дружество ЧЕЗ България няма да намали таксата за възстановяване на електрозахранването на потребители, изключени заради неплатени сметки. Това стана ясно от думите на Алеш Дам, главен оперативен директор на ЧЕЗ България, цитиран от БТА.

Вчера председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев заяви, че комисията е взела решение за връщане на предишния размер на таксите за включване на тока от страна на ЧЕЗ България, които напоследък бяха удвоени отново. Решението на ДКЕВР от 2008 г. беше, че въпросните цени трябва да бъдат съответно 19 лв. и 38 лв., което сега държавният регулатор потвърди.

Алеш Дам обаче днес коментира, че все още дружеството не е получило официално решението на ДКЕВР за намаляване на таксата на 19,38 лв. за нормално включване и 38 лв. за експресно включване на тока и затова ЧЕЗ продължава да работи по двойно по-високи цени за тази услуга.

„Ако има официално публикувано решение на регулаторната комисия, ние ще се съобразим с него, ще го анализираме и ще решим как да действаме“, допълни Дам.

Той каза още, че просрочените вземания на дружеството са достигнали „огромен мащаб“, като проблеми с плащането в срок има най-много при стопанските клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още