IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов оттегли проекта за промени в КСО

Целта е синдикатите да наложат нови промени в кодекса, свързани с увеличаването на стажа за пенсиониране и възрастта за пенсиониране на категорийните работници

12:04 | 08.10.10 г.
Борисов оттегли проекта за промени в КСО

В парламента е постъпило писмо от премиера Бойко Борисов, с което той оттегля внесените от правителството промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), предаде БТА.

Правителството взе решение да оттегли измененията след преговори със синдикатите през седмицата. Премиерът пое ангажименти пред тях и направи устно споразумение да не допуска влизането на проекта в парламента.

Целта е синдикатите да наложат нови промени в кодекса, затова сегашните текстове се изтеглят.

Промените в Кодекса за социално осигуряване, които бяха оттеглени, са свързани с увеличаването на стажа за пенсиониране и възрастта за пенсиониране на категорийните работници.

Предложението на кабинета беше за вдигане на пенсионната възраст с по три години за жените и за мъжете и за увеличаване на стажа с по една година до 2013 г.

Вчера социалният министър Тотю Младенов обяви, че увеличението на осигурителния стаж ще бъде въведено и ще става плавно, но без да уточнява от кога ще стане това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още