IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ излиза на протест днес

На шествието се очакват около 15 хиляди души от различни сектори на икономиката

09:53 | 07.10.10 г. 1
КНСБ излиза на протест днес

КНСБ организира протест срещу предложената от правителството пенсионна реформа.

Въпреки че в началото на седмицата синдикатите постигнаха някои от исканията си с устна договорка с премиера Бойко Борисов за повишаване на осигурителните вноски с три процентни пункта и за спиране на внесения проект за промени в Кодекса за социално осигуряване от парламента, протестният митинг не беше отменен.

Мотивът, с който синдикатите протестират днес, е, че няма подписано споразумение с премиера за решаването на въпросите с увеличаването на осигурителния стаж и с ранното пенсиониране за работещите от първа и втора категория труд.

„Протестните ни действия ще бъдат преустановени само, ако бъде подписан протокола за съгласие с премиера в следващите часове преди, по време или след митинга", заяви вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров.

В митинга ще участват около 15 хиляди миньори, енергетици, металурзи, учители, химици, служители в държавното управление и здравни работници. От синдиката на служителите в МВР също обявиха, че ще се включат в протеста.

Протестното шествие тръгва в 11.30 ч. от централата на КНСБ на площад "Македония", а от 12.30 ч. ще започне митингът пред Народното събрание, който ще продължи до 17 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Гари
преди 13 години
И тези 15 000 души са наясно, че настояват доходите им да намалеят, за да има повече пари в НОИ? Ей, заблудени душици. Сигуурен съм, че си нямат и хабер за какво точно протестират. Освен ако не са всички търтеи на държавна служба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още