IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НС смени дневния ред, първо се гласува за министър, дебатите по вота - по-късно

Очаква се за дебатите в парламента да пристигне премиерът Борисов

10:28 | 06.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
НС смени дневния ред, първо се гласува за министър, дебатите по вота - по-късно

В програма на днешната пленарна сесия на Народното събрание се предвижда да бъде обсъдена и гласувана кандидатурата на д-р Стефан Константинов за здравен министър като първа точка от дневния ред.

Като втора точка ще бъде обсъждането на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, заради здравната реформа.

Първоначално беше предвидено първа точка да бъде обсъждането на вот на недоверие, но по предложение на Искра Фидосова от ГЕРБ точките бяха разменени.

Депутати от Коалиция за България и ДПС обърнаха внимание, че в залата в момента присъства само финансовият министър Симеон Дянков, докато обичайната парламентарна практика е при гласуване на вот на недоверие в залата да присъства министър-председателят и министри от правителството.

Симеон Дянков представи кандидатурата на д-р Стефан Константинов за здравен министър от името на премиера. След това обаче от страна на парламентарната група на Коалиция за България беше поискана кратка почивка, през която да бъде поканен да присъства в НС премиерът Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още