IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

K. Тренчев: Категорично искаме оставката на Дянков

Идеите на синдикатите са били част от антикризисния пакет на правителството, но въпреки това не са били осъществени

08:00 | 04.10.10 г. 5
Автор - снимка
Създател
K. Тренчев: Категорично искаме оставката на Дянков

Големите проблеми, които се струпаха до момента се дължат на сгрешената финансова политика и грешната философия, която следва финансовият министър на България. Това е мнението на председателя на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев, съобщава Dnes.bg.

Според Тренчев предложенията на синдикатите са били заложени в пакета от антикризисни мерки на правителството, но не се е стигнало до осъществяването им. Вместо това управляващите били съсредоточени само в орязването на разходи.

"Kризата води до преосмисляне на политиката, до оптимизиране на разходи. Идеите, които дадохме бяха предмет на обсъждане, станаха неразделна част от антикризисните мерки, а станаха само рязане, рязане. Такъв подход вече не може да се приема", заяви Тренчев.

Думата реформа сама по себе си е много положителна, но това, което се предлага от социалното министерство под натиска на финансовото, е да се направят промени, които в никакъв случай няма да решат проблема, защото ефектът е много малък, и само ще ударят хората, които и без това понесоха невероятни удари през всичките тези години, затова сме категорично против тази реформа, допълни Тренчев.

Не можем да се съгласим, че с тези вдигания на стажа, което си е скрито вдигане на възрастта, така щяло да се реши проблемът. Свалянето на вноските ще е убийствено за системата.

Правим всичко възможно да ги убедим, че тази стъпка не само че няма да бъде възприета от хората, просто няма да има и ефект, заяви Тренчев.

Разбира се, че настояваме за оставката на министър Симеон Дянков. Принудихме се да им напомняме, дори лично на министър Дянков и да им изпращаме закони, че има възможност сега за болниците да се намери конкретен източник, категоричен бе Тренчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
karabache
преди 13 години
А бе тоя мазник,мазен *** още ли е в играта.Бах си наглата свинщина.То въобще има ли подкрепа ,защо не го подхванат тоя.Бах ти мафиотската работа.Такъв синдикат няма.Защо заблуждават хората.И въобще тия синдикатаи са място за забогатяване на шепа манипулатори.Плашат гарги на гърба на демокрацията.Искал оставката на Дянков.А ми защо не го подхване ББ та да види дали е легитимен той и синдиката му,да видим какво ще иска тогава.Синдикати има в Гърция и на запад ,тук е пълна порнография.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
forexar
преди 13 години
Доста време изкара негодника Тренчев само с глупости и прах в очите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Отговорността обаче си я носи Данков - затова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
хендехох
преди 13 години
Аз искам оставката на Тренчев и забрана на синдикатите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Nikodim
преди 13 години
Не мога да разбера хората които искат оставката на Дянков. В крайна сметка Дянков изпълнява волята на ББ ! Крайните решения се вземат от премиера,който носи цялата отговорност за фин. политика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още