IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЕК отива към удължаване на договора с Атомстройекспорт за АЕЦ Белене

Споразумението за изграждане на АЕЦ Белене беше сключено със спечелилата конкурса Атомстройекспорт на 29 ноември 2006 г. и изтича на 30 септември 2010 г.

15:47 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
НЕК отива към удължаване на договора с Атомстройекспорт за АЕЦ Белене

Във връзка с етапите на изпълнение на споразумението между Националната електрическа компания (НЕК) ЕАД и руската компания „Атомстройекспорт” за изграждане на АЕЦ Белене, НЕК в качеството си на възложител по договора и с цел спазване на действащото законодателство е отправила запитване до Български енергиен холдинг (БЕХ) ЕАД като едноличен собственик на капитала на компанията с оглед удължаване срока на действие на споразумението, съобщиха от НЕК.

Споразумението за изграждане на АЕЦ Белене беше сключено със спечелилата конкурса Атомстройекспорт на 29 ноември 2006 г. и изтича на 30 септември 2010 г., припомнят от НЕК.

По изпълнението на споразумението и допълненията към него досега се извършват дейности по техническия проект, по изготвяне на определен брой работни проекти, правят се планове за безопасност, изработка на оборудване с дълъг цикъл на производство и друг род технически дейности за укрепване на площадката, обясняват още от НЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още