IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завърши в срок ремонтът на каскадата Белмекен-Сестримо

С извършения ремонт е гарантирана надеждността на работа на каскадата през предстоящия есенно-зимен период, декларират от НЕК

16:01 | 23.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Завърши в срок ремонтът на каскадата Белмекен-Сестримо

Завърши едномесечният ремонт на хидроенергийната каскада Белмекен-Сестримо, както беше планирано, съобщиха от Националната електрическа компания (НЕК). Съгласно утвърден график от Централно диспечерско управление каскада Белмекен–Сестримо беше изведена от електроенергийната система на страната за оглед на всички нейни съоръжения.

За целта е извършено изпразване на водното съдържание в напорните тръбопроводи на ПАВЕЦ Белмекен и ВЕЦ Сестримо, смяна на оборудване на ВЕЦ Сестримо, както и извършване на основен ремонт в заводски условия и ремонтни дейности по дневния изравнител на ВЕЦ Момина клисура.

По време на ремонтните дейности е извършена и профилактика на съоръженията в апаратните камери, откритите разпределителни уредби и хидротехническите съоръжения след турбините на централите, посочват още от НЕК.

Оттам уточняват, че хидроенергийната каскада Белмекен-Сестримо-Чаира е част от Националната електрическа компания. Централите на каскадата се използват за покриване на върховите натоварвания, регулиране на параметрите и режимите на работа на електроенергийната система. Заедно с ПАВЕЦ Чаира е оформен най-големият хидроенергиен комплекс в България с обща мощност 1600 МВт в генераторен режим и 892 МВт в помпен режим.  

С извършения ремонт е гарантирана надеждността на работа на каскадата през предстоящия есенно-зимен период, декларират от НЕК.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още