IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Столичната общинска агенция за приватизация подаде оставка

Иван Димитров отрича оставката му да е свързана с проверката от прокуратурата на сделката за приватизацията на общинската фирма "Триадица"

16:45 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на Столичната общинска агенция за приватизация подаде оставка

Изпълнителният директор на Столичната общинска агенция за приватизация Иван Димитров е депозирал оставката си в Столичния общински съвет и тя ще бъде гласувана от съветниците на заседанието им в четвъртък.

Мотивите за оставката са лични, е посочил Димитров, цитиран от БТА. Той е казал още, че оставката му не е свързана с проверката от прокуратурата на сделката за приватизацията на общинската фирма „Триадица". „Не се притеснявам от действията си, има решение от Столичния общински съвет, след което аз съм се подписал върху договора за продажба“, казва Димитров.

От Столичната общинска агенция за приватизация обясняват относно сделката, че приватизацията на общинската фирма е извършена през 1999 г., с продажбата на 75 процента от дяловете на дружеството. То е било част от пакета по т. нар. пулова приватизация, чийто консултант е било друго общинско дружество - „Софийски имоти". По отношение на приватизираното дружество няма забележки по време на тригодишния следприватизационен контрол - до 2002 г.

От своя страна от Столичния общински съвет съобщават, че при тях през август е постъпило писмо от прокуратурата за проверката на приватизацията на общинската фирма "Триадица". В тази връзка изпълнителният директор на Столичната общинска агенция за приватизация е в отпуск до края на септември. В депозираното заявление за оставка до СОС Димитров иска да бъде освободен от 1 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още