IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва нова процедура за ремонта на жп линията Пловдив-Бургас

Предметът и обхватът на поръчката се запазват същите, както при прекратения преди три месецa търг

18:05 | 15.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Започва нова процедура за ремонта на жп линията Пловдив-Бургас

От днес се открива повторно процедурата за възлагане на обществена поръчка с обект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на железопътната линия Пловдив–Бургас”, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Предметът и обхватът на поръчката се запазват същите, както при прекратения преди три месецa търг.

НКЖИ прекрати предишната процедура на 14 юни във връзка със становище на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) като управляващ орган по оперативна програма (ОП) „Транспорт” 2007–2013 г.

Мотивът за решението за прекратяване на процедурата беше надвишаването на финансовия ресурс в аспекта на другите необходими средства по проекта, а именно договор за оценка на съответствието и строителен надзор, както и договор за проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации в жп възел Бургас, които са също в обхвата на проекта, припомнят от НКЖИ.

От НКЖИ тогава коментираха, че прогнозната стойност на прекратената поръчка е около 330 млн. лв. без ДДС. В резултат на проведената процедура класираните участници по отделните позиции бяха предложили да изпълнят поръчката за сумата от общо над 426,2 млн. лв. лв. без ДДС

Търгът на ремонта на жп линията Пловдив-Бургас се точи още от средата на февруари, когато официално стартира работата на комисия за разглеждане, оценка и класиране на постъпилите оферти за участие в търга.

Проектът е с индикатививен бюджет от 187,4 млн. евро, от които 64% са безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд на Европейския съюз и 36% са от националния бюджет.

При първата процедура до втория кръг на конкурса бяха допуснати трима кандидати: ЛВ-ТСВ-ГБС, TSO Chemin du corps de garde, Салчеф – Енергоремонт.

Отпадналите на първия кръг на конкурса кандидати бяха пет: съдружие „С.М.С - Трейс – СК 13“, София (кандидат за трите лота), „Терна“, Гърция (за трите лота), Swietelski, Австрия (за трите лота), CLF S.P.A., Италия, „ОХЛ ЖС“, Чехия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
SA
преди 13 години
Защо не кажат истинската причина за прекратването на процедурата, аименно, че ЕК е спряла търга заради съмнение за злоупотреби? Защо бяха декласирани сериозните участници, чиято цена така и не видяхме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още