IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-директорите на Фонд „Земеделие“ нарастват на петима

Новият зам.-директор на Фонд "Земеделие" Димитър Симеонов ще отговаря само за Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

16:19 | 14.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Зам.-директорите на Фонд „Земеделие“ нарастват на петима

Заместник-изпълнителните директори на Държавен фонд (ДФ) „Земеделие” се увеличават от четирима на петима. Това реши на свое заседание Управителният съвет на фонда вчера, съобщиха днес оттам. Сега ръководството на Фонд „Земеделие“ е избрало Димитър Симеонов за зам.-директор на фонда с ресор Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г.

Заместниците в ДФ „Земеделие” се увеличават поради разширяващите се функции на ПРСР, както и предвид предстоящото вливане в структурата на ДФЗ на Фонд „Тютюн”, мотивират се от фонда.

За отбелязване е, че заместниците на министрите са по двама или трима, докато тези на изпълнителния директор на Фонд "Земеделие" Калина Илиева стават петима.

От Фонд „Земеделие“ обаче посочват, че според тях увеличаващият се обем на работа налага необходимостта програмата да се управлява от един ресорен заместник изпълнителен директор, за чиято длъжност УС на ДФЗ избра именно Димитър Симеонов. Досегашният заместник изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов, който отговаряше и за ПРСР, предвид компетенциите си ще се съсредоточи в работата си по програма „Рибарство”, тъй като е „участвал в разработването й, а същевременно там е необходимо и ускоряване на прилагането й”. Той запазва ресора си „програма САПАРД“.

Димитър Симеонов е дългогодишен експерт в сферата на земеделието. Той е работил както по програма САПАРД, така и по ускоряване на ПРСР 2007-2013 г., като част от новия екип на ДФ “Земеделие”. Досега той заемаше длъжността началник отдел „Оторизация на плащанията” по програмата във фонда. Този отдел бе създаден от новото ръководство на ДФЗ през тази година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още