IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преките инвестиции и платежният баланс през юли на фокус през седмицата

Днес НСИ ще обяви инфлацията на потребителските цени за август

08:20 | 13.09.10 г.
Преките инвестиции и платежният баланс през юли на фокус през седмицата

В понеделник (13 септември) НСИ ще обяви индекса на потребителските цени за август 2010 г. В същия ден ще се проведе и Общо събрание на БФБ-София, като ще се гласуват две основни решения. Първото е държавният дял да достигне 50,05% след като се даде правото на Министерството на финансите да запише 715 хил. акции по номинал. Второто решение е БФБ-София да стане публично дружество.

За понеделник е насрочено и Общо събрание на Никотиана БТ Холдинг АД.

Във вторник (14 септември) БНБ ще обяви преките инвестиции през юли и платежния баланс за същия месец. Част от платежния баланс е търговското салдо, което през юли е с рекордно нисък отрицателен размер за последните над 10 години след март 2000 г. Акцентът ще бъдат приходите от летния туристически сезон, доходите от трансфери и депозитите на чужденци в банковата ни система.

Сряда (15 септември) е крайна дата за търговия с правата на Сила холдинг АД

В четвъртък (16 септември) БНБ ще публикува данни за застрахователи, презастрахователи и здравноосигурителни дружества през второто тримесечие на 2010 г.

Също за четвъртък са насрочени Общи събрания на акционерите в Прайм Пропърти БГ АДСИЦ и облигационерите в Уеб Медия груп АД (ще се гласува за разсрочване на облигационната емисия).

В петък (17 септември) НСИ ще публикува индекса на разходите на работодателите за труд през второто тримесечие на 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още