IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлово се обяви против депонирането на боклука на София

Кметът на общината Найден Найденов подчерта, че не е съгласен с приемането на боклука, но смята, че нищо не зависи от местната власт

21:30 | 09.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Карлово се обяви против депонирането на боклука на София

На извънредна сесия на Общинския съвет в Карлово съветниците единодушно гласуваха против депонирането на 60 хил. тона столичен боклук на регионалното сметище.

Местните старейшини излязоха в декларация, в която се казва, че ако правителството реши да складира балите в карловското депо, грубо ще наруши Закона за местното самоуправление и местната асминистрация.

Кметът на общината Найден Найденов подчерта, че не е съгласен с приемането на боклука, но смята, че нищо не зависи от местната власт. Найденов припомни, че през 2007 г., когато Карлово прие 80 хил. бали столични отпадъци, е направило достатъчно като жест на добра воля към София.

Страстите в Карлово и Пловдив отново се разгоряха, когато преди десетина дни стана ясно, че според промяна в Закона за отпадъците държавата има право да се разпорежда и да разрешава депониране на боклук на 10% от незаетата площ на сметищата.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още