IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЦМ подписа договор за 95 млн. евро заем от ЕБВР

13:15 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
КЦМ подписа договор за 95 млн. евро заем от ЕБВР

Днес в Пловдив директорите на ЕБВР, УниКредит Булбанк и "КЦМ" АД официално подписаха договор за инвестиционен заем в размер на 95 милиона евро. Договорът ще осигури финансирането на проект "Технологично обновление и разширение на производството на "КЦМ" АД.

От дружеството съобщиха, че след реализацията на проекта ще бъдат намалени ресурсните разходи, енергийните разходи за производство на олово ще се понижат с 50 процента, а при производството на цинк ще се намалят с 30 на сто.

Екологичният ефект от проекта ще бъде намаляване на емисиите парникови газове, прах и вредни вещества в атмосферата, както и намялаване на генерираните отпадъци.

По данни на компанията годишно в "КЦМ" АД се произвеждат 65 хиляди тона олово и 75 хиляди тона цинк. Годишните продажби на дружеството за 2009 г. възлизат на 370 507 хиляди лв.

Над 250 милиона евро е отпуснала през тази година Европейската банка за възстановяване и развитие/ЕБВР/ за финансиране на инвестиционни проекти в България, съобщи директорът на ЕБВР за България Даниел Берг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още