IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Днес стартира новата сесия на Народното събрание

Четвъртата сесия на законодателния орган ще бъде открита официално през деня

08:36 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Днес стартира новата сесия на Народното събрание

Днес ще бъде дадено началото на четвъртата сесия на 41-то Народно събрание на България. На официалното откриване ще присъства министър-председателят Бойко Борисов, а очакванията са парламентарните групи да направят изявления и да представят законодателните си приоритети.

Проектопрограмата на Народното събрание до края на седмицата, която ще бъде гласувана в началото на заседанието, включва продължението на второто четене на законопроекта за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, и Доклад относно участието на Република България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз през първото полугодие на 2010 г.

Освен това ще бъдат разглеждани и приоритетите на страната ни по време на Белгийското председателство на Съюза през втората половина на 2010 г.

Първото четене на промените в Закона за подземните богатства и в Закона за чистотата на атмосферния въздух също са в проекта за дневен ред.

Предлага се народните представители да разгледат на първо четене законопроекта за данък върху застрахователните премии и промени в Закона за нотариусите и нотариалната дейност, в Закона за тютюна и тютюневите изделия и в Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на ЕС.

Като последна точка в проектопрограмата е включен парламентарен контрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още