IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Утре започва броенето на земеделските стопанства в България

Преброяването ще е по европейски критерии и ще продължи три месеца, като индивидуалната информацията е конфиденциална

11:20 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Утре започва броенето на земеделските стопанства в България

Утре е началото на кампанията по преброяването на около 750 хил. земеделски стопанства у нас, по време на която 3000 анкетьори ще съберат информация на място за броя на отглежданите различни видове селскостопански животни и количеството обработваема земеделска земя, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Анкетьорите ще записват данните, които стопаните ще им съобщават, в специално изготвения официален въпросник на преброяването. Кампанията по преброяването ще продължи три месеца.

Основната цел на преброяването е събиране на статистическа информация, като на база на обобщените данни от нея ще се изготви позицията на България за Общата селскостопанска политика на Европейския съюз за новия програмен период от 2014 до 2020 година.

Преброяването е първото, което е напълно съвместимо с европейските критерии и показатели и е част от задължителната актуализация на данните, провеждани от Евростат на всеки десет години, посочват от земеделското министерство. Последната кампания за преброяване на земеделските стопанства у нас се е състояла през 2003 г., преди България да стане пълноправен член на Европейския съюз.

Информацията, която ще се събира, е конфиденциална и няма доказателствена сила пред други институции, уточняват от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още