IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак закупи първата у нас линия за „раздуване” на рязан тютюн

Оборудването е част от инвестиционна програма на обща стойност 33 млн. лева

15:33 | 18.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак закупи първата у нас линия за „раздуване” на рязан тютюн

„Булгартабак-Холдинг” АД закупи технологична линия за „раздуване” на рязан тютюн, която засега е единствена в България и цели подобряване на вкусовите качества на произвежданите цигари, съобщи за Investor.bg председателят на Съвета на директорите на компанията Александър Манолев.

Новата придобивка ще бъде инсталирана в „София-БТ”.

Линията ще допринесе и за повишаване ефективността на производствения процес и оптимизиране на разходите. Капацитетът й е 3 тона на час. Повече от две години специалистите на „Булгартабак-Холдинг” разучават технологията за „раздуване” на рязания тютюн.

От Булгартабак не назоваха стойността на новото съвременно оборудване, но стана ясно, че то е в изпълнение на инвестиционната програма на компанията. В началото на юни от ръководството на компанията съобщиха, че инвестиционната им програма за тази година е на обща стойност 33 млн. лв. и предвижда закупуване на нови линии за цигарените фабрики „Благоевград БТ“ АД и „София БТ“ АД.

 

 


 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още