IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Южен поток” ще минава през Димитровград

Това съобщи премиерът Бойко Борисов след среща със сръбския президент Борис Тадич

12:44 | 07.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
„Южен поток” ще минава през Димитровград

Газопроводът „Южен поток” ще минава през Димитровград, съобщи премиерът Бойко Борисов, който снощи проведе среща със сръбския президент Борис Тадич.

Една от дискутираните теми между двамата е била енергийната. Премиерът Борисов и президентът Тадич са обсъдили откъде е по-добре да минава „Южен поток” - дали през Димитровград, или към Зайчер, съобщи „Фокус”.

„Желанието им беше той да излезе на Димитровград. Затова на един етап от разговорите извиках заместник-министър Марий Косев. Така че и по тази тема се разбрахме”, каза министър-председателят.

За сръбската държава е най-удобно и най-изгодно газопроводът да излезе на Димитровград, каза той. „За нас е безразлично, защото така или иначе той идва до София. Така че на нас ни е много по-удобно и по-лесно на Димитровград да е, но именно за това, когато сега изготвяме проектите, беше хубаво да знаем, че по този начин помагаме и на сръбската държава”, каза Борисов.

Той освен това потвърди, че Сърбия ще участва в проекта за АЕЦ "Белене", повече подробности обаче засега не са известни.

"Когато намерим и европейски инвеститори и стане ясно цялостното финансиране на проекта, те (сърбите) ще участват в зависимост от това колко пари имат, с толкова проценти", допълни министър-председателят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още