IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германка стана милионният пътник на Летище Бургас за тази година

23-годишната туристка е дошла на почивка в Обзор. Тази година милионният пътник се посреща с 2 дни по-рано

09:28 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Германка стана милионният пътник на Летище Бургас за тази година

Ейлин Нишик, на 23 години, е пътник „номер 1 млн.“ на Летище Бургас за тази година, съобщиха от летището. Тя е пристигнала в България в сряда с приятеля си Торстен Дорман.

Двамата са пътували с полет на авиокомпанията Air Via от Кьолн.

Ейлин Нишик e била посрещната с цветя и подаръци от Дирк Шусдзиара, главен изпълнителен директор на концесионера на аеропорта „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, и Георги Чипилски, директор на летището в крайморския град.

Ейлин и Торстен ще почиват една седмица в Обзор. За първи път идват в България, като са избрали тази дестинация чрез интернет, по съвет на приятели, заради уникалния климат и хубавите плажове, разказват те.

Бургаското летище посреща милионния си пътник с официална церемония за осма поредна година. Тази дни това е станало с два дни по-рано спрямо 2009 г. По думите на Дирк Шусдзиара към момента на летището се отчита 8% ръст в броя на пътниците на годишна база.

Според него не е изненадващо, че милионният пътник е от Германия. От и до летището в Бургас се изпълняват полети по 19 дестинации в Германия, като пет от линиите са редовни. Германските туристи традиционно заемат най-голям дял сред пътниците на Летище „Бургас“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още