IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна изплащане на премии на тютюнопроизводителите

Разплащанията с физически лица, регистрирани като тютюнопроизводители, ще се извършват чрез три банки

18:07 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Започна изплащане на премии на тютюнопроизводителите

От днес започна изплащане на премии на тютюнопроизводителите за реколта 2009 г., съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Движението на финансовите средства се осъществява между земеделското министерство, Министерство на финансите и Фонд „Тютюн”. В актуализацията на държавния бюджет за 2010 г. е записано, че тези средства може да бъдат общо до 116 млн. лева.

Средствата ще се отпускат на няколко транша в рамките на следващите дни. При превеждането на парите е допустимо известно забавяне, съобразено с капацитета на съответната банкова система, уточняват от ведомството.

Фонд „Тютюн” е сключил договор с три банки, които да извършват разплащанията с физически лица, регистрирани като тютюнопроизводители. Това са „Банка ДСК”, „Корпоративна търговска банка” и „Търговска банка Д”. Съгласно договорите с банките, те откриват безплатно за тютюнопроизводителите сметки, по които могат да си изтеглят премиите в двумесечен срок от превеждането на сумите по сметките им. За юридически лица и еднолични търговци сумите се изплащат по посочените от тях сметки.

Ако паричните средства не се изтеглят от страна на тютюнопроизводителите в двумесечен срок от привеждането им по сметките, то средствата се връщат във фонда и до края на годината се дава нов двумесечен срок за тяхното изплащане.

Съгласно решението на управителния съвет на фонд „Тютюн”, за дребнолистните сортове „Басми” и „Каба Кулак” се дава премия съответно по 3,20 лв. за килограм и по 2,08 лв. за килограм. Едролистните сортове ще бъдат субсидирани, както следва - „Виржиния” - с 1,46 лв./кг и „Бърлей” - с 1,45 лв./кг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още