IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 27 юли

08:12 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 27 юли

Правителството: През 2012 г. кризата ще е приключила

в. Дневник

През 2012 г. България трябва да е излязла от кризата и икономическият растеж отново да стигне високи стойности. Това предвижда средносрочната макроикономическа прогноза на правителството, с която "Дневник" разполага. Тя е подготвена от Министерството на финансите и Министерският съвет трябва да я обсъди на днешното си заседание.
В нея е записана прогноза през 2011 г. икономическият растеж да стигне 3.6%, а за 2012 г. очакването е дори по оптимистично - за 4.7% растеж.

Двойно декларираните ниви за евросубсидии намаляват

в. Дневник

Малко над 1% са двойно заявените площи от земеделските производители за европейски субсидии по схемата за единно плащане на площ. Това съобщи пред "Дневник" изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Калина Илиева. През тази година застъпените площи са 39 хил. ха от общо 3.5 млн. ха общо заявени от фермери, което представлява 1.18% от всички. За сравнение - година по-рано те са били близо 5 на сто от всички.

Във фонд "Земеделие" вече е изготвен график, в който да бъдат изпратени писма до всички, които са заявили едни и същи площи за финансиране.

МО се чисти от ненужни имоти

в. Новинар

Министерството на отбраната ще се освободи от ненужни военни имоти до края на 2013 г. Това заяви в Бургас военният министър Аню Ангелов. По негови данни ведомството разполага с 858 имота, чиято годишна поддръжка струва над 10 млн. лева. Част от сградите ще бъдат предоставени безвъзмездно на кметствата, които ще трябва да ги използват за обществени цели.

Столичната община получава басейна "Спартак", но не знае как ще го управлява

в. Дневник

Басейнът "Спартак" да стане общинска собственост. Това са обсъждали вътрешният министър Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект Петър Диков. За прехвърлянето на собствеността съобщи вчера Цветанов, а Диков потвърди и допълни, че това може да стане до половин година.

"МВР с основание е установило, че не му е работа да стопанисва басейн. Комплексът обслужва столичани и е логично да бъде стопанисван от Столичната община", заяви за "Дневник" Петър Диков. Според него при добро управление общината ще може да покрие разходите за комплекса, като дори има план да се построи и външен басейн.

Още не е ясно нито с какви средства ще се поддържа комплексът, нито дали ще се преотдават на частни фирми ресторантът и кафенетата, или общината сама ще ги стопанисва.

Събраха 700 000 лв. от глоби на таксита

в. Новинар

Изпълнителната дирекция "Автомобилна администрация" е събрала над 700 000 лева от глоби на таксита. Директорът на структурата Симеон Арнаудов уточни, че от началото на годината са били проверени над 24 000 таксита. Таксиметровите превозвачи са подложени на засилени проверки, коментира Арнаудов. Според него до края на септември промените в Закона за автомобилните превози ще бъдат приети от Народното събрание.

Вместо наказания за аварията по морето ще има награди

в. Сега

Вместо наказание за НЕК за причинената авария, която остави без ток част от Черноморието през уикенда, ще има награди. Вчера енергийният министър Трайчо Трайков съобщи пред "Нова тв", че хората, които успяха да отстранят предсрочно аварията ще получат бонуси.

От думите му се разбра, че няма да има наказани, понеже държавата натоварила НЕК с несвойствени за нея функции - големи проекти като "Цанков камък", АЕЦ "Белене" и др., вместо да се съсредоточи в поддържането на мрежата и в осигуряване на непрекъсваеми доставки на ток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още