IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стандартите за сиренето и кашкавала ще са готови до 1 септември

БДС за местните продукти влиза в сила от 1 август, но ще има гратисен период за промяна на наименованията на продуктите, които съдържат соя

17:04 | 26.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Стандартите за сиренето и кашкавала ще са готови до 1 септември

Изискванията по отношение на Българския държавен стандарт (БДС) за сиренето и кашкавала се очаква да бъдат готови до 1 септември, заяви днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, съобщиха от министерството.

За месните продукти заповедта за влизане в сила на БДС ще е от 1 август, но ще бъде даден гратисен период на преработвателите да променят наименованията на продуктите, които съдържат соя.

Министър Найденов обясни още, че се водят разговори с месопреработвателите да бъдат изготвени стандарти и за белите меса. Вече се работи и за стандарти за хляба и хлебните продукти, посочи Найденов.

Той подчерта, че контролът по цялата хранителна верига ще се засилва. Очаква се тази седмица в Народното събрание да бъде гласувана стратегията за създаване на Агенция за безопасност на храните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още