IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обмислят кои проекти за пътни ремонти да замразят

Мярката се предприема от МРРБ поради липса на достатъчно финансиране

12:44 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обмислят кои проекти за пътни ремонти да замразят

Започна изработването на план, който да разясни кои лотове по проектите по "Транзитни пътища V" и "Рехабилитация на пътната инфраструктура" трябва да се завършат през тази година, кои от тях могат да се отложат за следващата и кои да се спрат, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Планът трябва да бъде готов до 15 дни.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) информират в тази връзка, че се водят индивидуални разговори с фирмите изпълнители, за да се прецени какви дейности до момента са извършени на съответните пътни обекти и какво е необходимо още да се прави по тях. На базата на проведените анализи обектите ще бъдат разделени в съответните групи.

По предварителна информация към 31 юни 2010 г. общо около 62 млн. лв. са необходимите средства за довършване на работата по отделните пътни проекти.

Според сключените финансови меморандуми, изпълнението на проектите за "Рехабилитация на пътната инфраструктура", финансирани от Световна банка, трябва да приключи през следващата година.

Крайният срок за изпълнение на проектите по "Транзитни пътища V", финансирани чрез заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), е 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още