IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летните ни курорти са почти пълни в средата на сезона

Като цяло цените на нощувките и на туристическите пакети спрямо миналата година са паднали средно с 10-15%

14:27 | 20.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Летните ни курорти са почти пълни в средата на сезона

Хотелите в големите летни курорти към средата на юли са почти пълни, каза за Investor.bg председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев. По-малката запълняемост в началото на юни вече е преодоляна, допълни той.

Към момента най-посещавани са „Слънчев бряг“, „Златни пясъци“ и „Албена“, където средно заетостта на хотелите е около 80%, а при някои хотели – над 90%.

Тончев уточни, че, доколкото може да се прецени в средата на сезона, общият брой на туристите от началото на лятото досега е приблизително колкото за същия период на миналата година.

Като цяло цените на нощувките и на туристическите пакети спрямо миналата година са паднали средно с 10-15%.

Засега като най-търсени за почивка на море от българите се очертават „пакетите“ за 3 и 5 дни с включени освен нощувка, закуска и вечеря, следвани от тези с три хранения. Чужденците също предпочитат туристическите пакети, но за по-дълъг период – от 10 дни.

Същевременно туроператори и хотелиери се стремят да компенсират спада на цените на туристическите пакети с предлагане на допълнителни услуги или атракции като екскурзии, културно-исторически туризъм, спа-процедури и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
theforce
преди 13 години
ще се научат лека полека как се прави тоя бизнес. което си е в реда на нещата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още