IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тролейбуси с климатици в София от следващия месец

В София са пет от общо 30-те тролейбуса, които бяха купени със заем от Европейската банка за възстановяване и развитие

16:22 | 16.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Тролейбуси с климатици в София от следващия месец

Първите тролейбуси с климатична система ще тръгнат по линия в градския транспорт през следващият месец, съобщиха от „Столичен електротранспорт“. Превозните средства пристигнаха в София на 6 юли.

В София са пет от общо 30-те тролейбуса, които бяха купени от общинското дружество със заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Цената на едно превозно средство е 451 645 евро, а единичните тролейбуси са произведени от Skoda Electric a.s., която спечели обществената поръчка.

През следващия месец, когато се очаква да пристигнат още пет нови тролейбуса, превозните средства ще бъдат пуснати по 11-та линия.

Това са първите превозни средства с климатична система и на пътническия салон, които ще се движат в градският транспорт в столицата.

В движение вече са пуснати и трамваите втора употреба, които „Столичен електротранспорт“ купи от Лайпциг. Те са общо 15 мотриси с още толкова вагона и се движат по линия номер 22.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още