IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 пъти се увеличава капиталът на проектната компания за Бургас-Александруполис

Парите за увеличението са от републиканския бюджет за 2010 г.

15:29 | 14.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
4 пъти се увеличава капиталът на проектната компания за Бургас-Александруполис

Министерски съвет прие постановление за предоставяне на 150 хил. лв. от републиканския бюджет по бюджета на Министерството на финансите за 2010 г. Със средствата ще бъде увеличен капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис - БГ“ ЕАД от 50 хил. лв. на 200 хил. лв.

Новите акции са 1 500 броя, всяка от които с номинална стойност от 100 лева, придобити от държавата, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

„Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис – БГ“ ЕАД е еднолична собственост на държавата, а неин принципал е министърът на финансите.

Дружеството притежава 24,5 на сто от капитала на „Транс-Балкан Пайплайн“ Б.В., Амстердам, Холандия. Тя, от своя страна, е ангажирана с изпълнение на дейности, свързани с проучването, проектирането, строителството и експлоатацията на нефтопровода Бургас-Александруполис.

Официалната информация за намеренията на държавата спрямо проекта са, че през февруари 2011 г. ще бъде решено дали България ще участва в него, или не.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още