IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата обвини Станишев, че е загубил секретни доклади

Става въпрос за три документа от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО, които представляват държавна тайна

12:52 | 14.07.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Прокуратурата обвини Станишев, че е загубил секретни доклади

Днес на предишния премиер Сергей Станишев официално беше повдигнато обвинение от прокуратурата за загубването на седем служебни доклада.

Става въпрос за три документа от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Всички те представляват държавна тайна, са установили две експертизи.

Документите са били връчени на Станишев срещу подпис. Според прокуратурата нарушението е извършено в периода от 4 ноември 2005 г. до 10 септември 2009 г. Обвинението предлага Сергей Станишев да бъде освободен от наказателна отговорност и глобен.

Бившият премиер потвърди на излизане от Националната следствена служба (НСлС), че му е повдигнато обвинение, без да уточнява по кой текст от наказателния закон.

Станишев коментира, че не се е съмнявал, че това ще се случи. По думите му това е политическа поръчка, с която се цели да се отвлече вниманието на обществото.

На Станишев не е наложена никаква мярка за неотклонение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 14 години
Пак стана нещо... Не съм юрист и искам без увъртане да получа отговор престъпление ли е да разпространяваш документи, които представляват държавна тайна или не? И ако е - защо Станишев не го хваща закона? Да не се окаже, че големият мачо е без топки?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
forexar
преди 14 години
Защо само глоба се предлага? Нали става дума за секретни документи? Ако са попаднали в ръцете на неподходящи хора последствията може да са катастрофални? Защо само глоба?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 14 години
Станишев да каже загубил ли е такива документи или ги е дал на някого и кои е тои или това в което го обвиняват не е верноа не да говори глупости за политически поръчки преследване и разни други безмислици Чаоо Желая му успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още