IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смени в ръководствата на парламентарни комисии заради лобистките скандали

Новите председатели на парламентарните комисии по здравеопазване и по европейски въпроси и еврофондове са Десислава Атанасова и Моника Панайотова

10:47 | 14.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Смени в ръководствата на парламентарни комисии заради лобистките скандали

Народното събрание избра тази сутрин за председател на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова, а за неин заместник - Геновева Алексиева.

Досегашният председател на комисията Лъчезар Иванов, който беше и зам.-председател на Народното събрание, подаде оставка, след обвинения в ходатайство и натиск върху журналист от телевизия. По-рано днес като нов зам.-председател на парламента беше избран Анастас Анастасов.

Досегашният заместник на Иванов в комисията - Пламен Цеков - освободи поста си след случая с нелегалните поправки в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, публикувани в „Държавен вестник", с които се допускаше реклама на наркотични вещества.

Заради този случай подаде оставка и Светлин Танчев, който беше председател на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Танчев днес бе заменен от Моника Панайотова.

Освен това парламентът освободи Делян Добрев като член на комисията по бюджет и финанси и назначи Костадин Язов. Добрев беше избран за зам.-председател на комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм, а Борис Грозданов - за неин член.  

Бяха гласувани и смени на членове на други парламентарни комисии, свързани с подобряване работата на комисиите. Депутатите освободиха Светлана Найденова като член на комисията по правата на човека и жалбите и петициите на гражданите и я избраха за член на комисията по бюджет и финанси.

Парламентът направи промени и в комисията по култура, гражданско общество и медии. Димитър Петров беше освободен като член на комисията, а на негово мястото беше избрана Таня Въжарова. Депутатите избраха Снежана Дукова за член на комисията по образование и наука и я освободиха като член на комисията по здравеопазване. Народните представители решиха още, Светомир Михайлов да влезе в здравната комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още