IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български компании може да работят по инфраструктурни проекти в Палестина

Възможностите за сътрудничество и в здравеопазването, туризма, технологиите и други области са обсъдили Бойко Борисов и президентът на Палестина

22:02 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Български компании може да работят по инфраструктурни проекти в Палестина

Възможността български строителни фирми да реализират инфраструктурни проекти в Палестинската автономия са обсъдили по време на срещата си министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Палестинската власт Махмуд Аббас, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Борисов е подкрепил идеята за създаване на двустранен съвет на бизнесмените като част от българско-палестинската смесена междуведомствена комисия.

Целта на тази комисия е да направи преглед и оценка на двустранните отношения, перспективите и възможностите за разширяване на сътрудничеството между двете страни, е пояснил министърът на външните работи на Палестинските територии Рияд Ал-Малики, който е част от официалната делегация на Палестина.

По време на разговора си Борисов и Махмуд Аббас са обсъдили и възможностите за сътрудничество в сферата на културата, образованието, здравеопазването, работната сила, туризма и технологиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още