IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 10 юли

09:04 | 10.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 10 юли

Съдът отхвърли исковете на Симеон Сакскобургготски за двореца "Кричим"

в. Дневник

Окръжният съд в Пловдив отхвърли исковете, предявени от Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза да им се признае собственост върху бившия царски дворец "Кричим" и ниви от 371,5 дка.

След две години назначаване на експертизи и многократни отлагания на делото заради бавенето на вещите лица, съдът най-сетне обяви решението си.

Краят на сагата обаче е все още далече, тъй като това дело може да бъде обжалвано не само пред Апелативния съд в Пловдив, но и пред Върховния касационен съд.

Закъсали фирми ще кандидатстват за европари

в. Новинар

Български малки и средни предприятия, пострадали от кризата, ще могат да кандидатстват за пари по оперативната програма „Конкурентоспособност”, с която да се опитат да преодолеят проблемите си. Това каза директорът на управляващия орган на програмата Грета Добрева. Схемата ще бъде открита в края на юли или в началото на август, а средствата са за консултантски услуги по разработването на планове за преструктуриране, за финансови, маркетингови и пазарни стратегии.

Освобождаване от ръководствата в комисии ще е наказанието за депутатите от ГЕРБ, прокарали скандалната поправка за наркотиците

в. Дневник

Депутатите от ГЕРБ Светлин Танчев и Пламен Цеков да бъдат освободени от заеманите от тях ръководни постове в парламентарните комисии. Това се препоръчва в проектодоклада на временната парламентарна комисия, която трябваше да изясни как в "Държавен вестник" беше обнародвана поправка в закона за наркотичните вещества, с която се облекчаваше режимът за реклама с изображения на наркотици, без текстът да е подписан от президента или одобрен от ресорната комисия.

Светлин Танчев сега е председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, а Пламен Цеков е заместник-председател на здравната комисия.

София получава "парк" срещу ротондата на Централна гара

в. Сега

Министерството на транспорта ще предостави безвъзмездно 30 дка от парк "Възраждане" на Столична община. Столицата пък ще даде на ведомството ротондата пред Централна гара. Това предлага премиерът Бойко Борисов на последното заседание на Министерски съвет, като от реплика на транспортния министър Александър Цветков се разбира, че размяната на имотите е въпрос на дни.

Още докато беше кмет на София, Борисов настояваше столицата да получи т.нар. Парк "Възраждане". Той се намира до МВР болницата и на него навремето е била гара "Сердика", а в момента мястото е запустяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още