IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До дни решават кой ще заеме мястото на Лъчезар Иванов като зам.-шеф на НС

Лъчезар Иванов сдава и поста председател на парламентарната комисия по здравеопазване

10:40 | 09.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
До дни решават кой ще заеме мястото на Лъчезар Иванов като зам.-шеф на НС

Следващата сряда ще бъде ясно кой ще заеме поста на заместник-председател на Народното събрание на мястото на подалия оставка представител на ГЕРБ Лъчезар Иванов, заяви днес председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя допълни, че Иванов се е оттеглил от поста заради обвиненията в ходатайство и оказване на натиск върху телевизионен журналист.

Лъчезар Иванов е уведомил в телефонен разговор Цачева за намерението си да подаде оставка и като председател на парламентарната комисия по здравеопазване, съобщи тя, цитирана от БТА.

Лъчезар Иванов подаде оставка преди два дни като председател на ГЕРБ-София и като заместник-председател на Народното събрание. Тогава Иванов обяви, че сдава постовете „като един от хората на партия ГЕРБ, заради това, че в ГЕРБ имаме нови принципи и възгледи за прозрачност в управлението".

В неделя Нова телевизия излъчи репортаж за имотите на митничаря Сергей Бранков, а ден по-късно журналистката, работила по случая, заяви, че Лъчезар Иванов е искал да спре материала.

При разкриването на скандала шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов съобщи, че зам.-председателят на парламента е ходатайствал за назначение на въпросния митничар на висок пост в митница Калотина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още