IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгия ще осигурява логистична поддръжка на купените на старо фрегати

Поне до 2014 г. не се предвижда закупуване на други кораби втора ръка от Белгия

11:12 | 07.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Белгия ще осигурява логистична поддръжка на купените на старо фрегати

Българският и белгийският морски флот ще сключат споразумение за логистичната поддръжка на закупените от Белгия фрегати и кораб от типа „минен ловец“, съобщи началникът на българските Военноморски сили контраадмирал Пламен Манушев.

Това ще стане по време на започналото посещение във Варна на командващия на военноморския компонент на Белгия контраадмирал Жан-Пол Робинс, предаде БТА.

Българските екипажи са обучени за работа на корабите, а по време на учението „Бриз“ през тази година фрегатата „Верни“ и минният ловец „Цибър“ ще преминат сертификация на първо национално ниво, а през следващата година - и на второ ниво, посочи Манушев.

В отговор на въпрос той заяви, че поне до 2014 г. не се предвижда закупуване на други кораби втора ръка от Белгия, а след този срок евентуално страната ни може да купи два минни ловеца. Предстои Холандия да извади от състава на флота си кораби от този тип и е възможно тогава цената за тях да спадне, е посочил още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още