IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 7 юли

08:01 | 07.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 7 юли

Облигациите на България са намерили място в топ 10 на най-рисковите през юни
в. Дневник

Държавните облигации на България и Румъния намират място сред десетте най-рискови ДЦК през второто тримесечие. Това показват резултатите от последния доклад за държавите, които според инвеститорите са изправени пред най-голям риск да обявят неплатежоспособност. Докладът се изготвя от агенция CMA (част от "Маркит") - компанията, която изчислява цените на застраховките срещу държавен и корпоративен фалит. (...)

В доклада се посочва, че към края на юни рисковата премия по застраховката срещу фалит на българското правителство е нараснала до 363.7 базисни пункта. Така България влиза на 10-място в класацията на страните, които според пазара са застрашени от фалит. Румъния е на осма позиция, а рисковата й премия е 379.5 базисни пункта. От CMA посочват, че България и Румъния са единствените нови попълнения в топ 10 на най-рисковите държави.

Залаганията в интернет излизат от нелегалност
в. Сега

Залаганията в интернет сайтове скоро може да станат законни, ако депутатите одобрят поредния подготвен проект на нов Закон за хазарта. Това е вторият опит на ГЕРБ да прокара закона, който така и не видя бял свят при тройната коалиция. В момента "игрите на щастието" в глобалната мрежа са незаконни, защото работят без разрешение от Държавната комисия по хазарта. Първият опит на бившия шеф на комисията Димитър Терзиев да разреши онлайн залаганията с промяна в закона доведе до отстраняването му от вицепремиера Симеон Дянков.

Залаганията в интернет ще са легални само ако са организирани от фирма, регистрирана в България или в друга страна от ЕС, която има поне 5-годишен опит в хазартната сфера, например казино, лото или залагане върху резултати от спортни състезания. Целта е така да се предотврати пускането на измамни сайтове, които събират парите на хората и след това изчезват.

ДКЕВР заплашва ЕРП-тата с отнемане на лицензии
в. Новинар

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предупреди, че при груби нарушения в дейността на ЕРП никой не е застрахован от отнемане на лицензията. Председателят на комисията Ангел Семерджиев уточни, че все още се уточняват докладите за дейността на ЕРП. Очаква се тази седмица комисията да разгледа окончателния доклад. Все пак той уточни, че отнемането на лицензията е крайна мярка, която се прилага само ако дружеството не е в състояние да извършва дейността си или да я промени така, че да съответства на законовите изисквания. Семерджиев не очаква отлив на абонати на топлофикациите заради по-високите цени на услугата. Според него цената на топлинната енергия все още е по-ниска от тази на алтернативните горива.

Столичната община и Народният театър не могат да си уредят сметките
в. Дневник

Проблемът с такса смета на Народния театър "Иван Вазов" се задълбочи, след като Столичната община разбра, че театъра дава част от сградата под наем на заведения. При това положение театърът би трябвало да плаща по-висока такса, обясниха от общината. В края на миналата година Столичната община разбра лично от директора на театъра Павел Васев, че театърът никога не е плащал такса смет. Причината е, че сградата не е била вписана в регистрите на данъчните служби до есента на 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още