IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Не съм убеден, че казаното от премиера за енергийните проекти е последно

Няма новина и няма постижение в това, че транзитът за Турция и Гърция ще остане по старите тръби на „Булгартрансгаз“, каза лидерът на левицата

15:59 | 06.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Станишев: Не съм убеден, че казаното от премиера за енергийните проекти е последно

Ще се радвам, ако има яснота най-сетне по българската позиция за АЕЦ „Белене“, „Южен поток“ и „Бургас-Александруполис“, въпреки че досега през една седмица се сменя радикално позицията, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев по повод срещата на премиера Бойко Борисов с руския вицепремиер Виктор Зубков.

„Изобщо не съм убеден, че това, което казва днес българският премиер, е последно“, добави Станишев.

Той изрази надежда българското правителство да успее да договори с Русия по-добри цени на природния газ и сега, но най-вече от януари 2012 г.

Няма новина и няма постижение в това, че транзитът за Турция и Гърция ще остане по старите тръби на „Булгартрансгаз“, каза Станишев, цитиран от БТА. Той отбеляза, че това е договорено през 2006 г. и транзитът е гарантиран до 2030 г.

Бившият премиер обясни, че предишното българско правителство е искало гаранции, че „Южен поток“ е нещо допълнително, а не замества транзита през България и тази позиция е била отстояна.

Станишев добави, че това е договорено и записано, както и българското и руското участие в „Южен поток“ да е 50 на 50.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още