IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписваме за „Южен поток“ тази седмица

След среща с руския вицепремиер българският министър-председател каза, че вече няма нерешени въпроси по проекта

14:03 | 06.07.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Подписваме за „Южен поток“ тази седмица

България ще подпише окончателното споразумение за газопровода „Южен поток“ тази седмица. Това съобщи преди минути Ройтерс, цитирайки премиера Бойко Борисов.

По-рано днес Борисов се срещна с руския вицепремиер Виктор Зубков, като от официалните изявления след срещата стана ясно, че „в четвъртък делегация на Булгаргаз ще замине за Москва, за да се изчистят всички подробности“ по проекта.

„Към момента не останаха нерешени въпроси между България и Русия за Южен поток“. Ние ще подпишем споразумението и ще започнем извършване на техническо и икономическо проучване. Този проект ще бъде много полезен за България“, смята Борисов.

Руски агенции подчертават, че в четвъртък ще бъде окончателно съгласувана пътната карта на проекта през територията на България, като вероятно се визира обявеното посещение на представители на Булгаргаз в руската столица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
орк
преди 13 години
ако "Булгартрансгаз поема Южен поток това означава ли че даваме тръбите си на съвместното дружество т.е. на руснаците? Срещу това Костов се бори от 1997 насам"Булгартрансгаз поема Южен потокОт думите на Борисов стана ясно, че по проекта Южен поток от българска страна партньор ще е Булгартрансгаз. Досега преговорите се водеха от компанията-майка на дружеството - Българския енергиен холдинг, който обаче подлежи на преструктуриране."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tiki Man
преди 13 години
Ами да, след като дойдоха лично да ни настъпят по галошките. Трябва да слушаме, че следващия път може да дойде самия Путин и да ни намачка Големия шлем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още