IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софийски боклук все пак ще се извозва и към Ловеч

Община Ловеч се е съгласила да приеме 50 хил. тона балирани отпадъци, търси се къде да бъдат извозени други 100 хил.

12:24 | 06.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Софийски боклук все пак ще се извозва и към Ловеч

След като в продължение на няколко месеца Община Ловеч отказваше да приема на свое сметище боклук от столицата, в крайна сметка местната администрация най-вероятно ще промени решението си. Предвижда се общината да приеме 50 хил. тона от балираните софийски отпадъци.

Решение за това беше взето и през миналата година, но тогава Ловеч се отказа „от сделката“ поради опасения, че София планира да изпраща към града не само наскоро балирани отпадъци.

Докладът за одобрението на новия договор между Столична община и община Ловеч беше внесен за разглеждане в Столичния общински съвет. Документът ще бъде гласуван на предстоящото в четвъртък заседание на съвета.

На днешното заседание на комисията по околна среда на Столичния общински съвет, която одобри доклада, заместник-кметът Мария Бояджийска обясни, че съгласието от страна на Ловешка община е дошло след влизането в сила на промените в Закона за околната среда, предаде БТА. Според тях 10% от капацитета на изградените с държавни средства регионални депа се управляват от държавата.

Бояджийска посочи, че сега се извозват други 50 хил. тона от балираните отпадъци към депото в Харманли, почти приключва извозването на 100-те хиляди тона софийски боклук към пловдивското депо.

За депонирането в друго населено място на останалите недоговорени до момента 100 хил. тона балирани отпадъци се водят преговори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още