IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов ще дава на прокурор договорите на България за руския газ

Премиерът изрази увереност, че ще постигнем договорка за газ без посредници

17:04 | 01.07.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Борисов ще дава на прокурор договорите на България за руския газ

Утре или в понеделник ще дам на главния прокурор Борис Велчев „една много точно разбита, ясна справка с договорите, подписвани за газа“. Това заяви днес пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът посочи, че ще направи това, защото е бил призован от депутата Румен Овчаров чрез медиите да направи операция „Плямпачите“. Мисля, че тази операция ще завърши с много тежко обвинение към някой от подписвалите тези договори, заяви Борисов.

Той добави, че днес се е срещал с представители на Булгаргаз и се е запознал с договорите, с „цифрите и точките в тях“. „Това са измишльотини, че сме щели да загубим 7 милиарда“, заяви министър-председателят, цитиран от БТА.

На въпрос дали и Румен Овчаров трябва да бъде разследван заради договорите с газа, премиерът отговори, че „не може да даде такива квалификации“.

Борисов съобщи, че в четвъртък в Газпром ще отиде делегация с български експерти. „Ще договаряме, поставили сме си условията, знае се, че искаме да махнем и посредниците, знае се, че искаме да постигнем по-ниска цена на газа и тя е взаимноприемлива“, посочи премиерът.

Попитан доколко е възможно да договорим газ без посредници, премиерът Борисов заяви, че „не вижда защо между две държавни компании трябва да има посредник, но нека да оставим с премиера Путин, ще разговаряме, ще имаме някакво общо мнение, след като експертите се срещнат“.

Добросъседството, приятелството между държавите, е едно, а да защитиш интересите на българските граждани е дълг на всеки политик, както премиерът Владимир Путин си защитава руските интереси, ние сме длъжни да защитим нашите интереси, заяви министър-председателят. Борисов изрази увереност, че в определен момент ще се разбере с Владимир Путин за „баланса на интересите между двете държави“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
net_spy
преди 14 години
бойко може сам да се даде на прокурор. единственият друг начин е да го заведе чък норис, но това е доста малко вероятно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
B.Georgiev
преди 14 години
Хм... Ами кой ще даде Борисов на прокурор?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още