IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължават срока за въвеждане на видеоконтрол на шофьорските изпити

Една от фирмите, кандидати за доставят необходимата техника, обжалва избора на доставчик, ВАС все още не се е произнесъл по случая

12:08 | 01.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Удължават срока за въвеждане на видеоконтрол на шофьорските изпити

Удължава се срокът за въвеждане на видеонаблюдението на шофьорските изпитите по теория и практика, съобщиха от Министерство на транспорта. Новите изисквания трябваше да влязат в сила от днес.

След приемането на измененията на наредбата, регламентиращи изпитите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” обяви процедура за избор на фирми, които да доставят необходимата техника, както и да оборудват залите за теоретични изпити.

След края на процедурата една от фирмите участници обжалва избора на изпълнители на обществената поръчка, което е причината за забавянето на въвеждането на видеонаблюдението. На 10 юни Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение искането за спиране на процедурата, като решението на КЗК е обжалвано пред ВАС.

До произнасянето на съда по въпросната мярка законът не позволява сключването на договор с избрания изпълнител, посочват от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още