IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна работа първият завод за рециклиране на електроуреди у нас

Капацитетът на завода е достатъчен да покрие обема излязло от употреба оборудване не само у нас, но и на съседни страни

14:20 | 28.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Започна работа първият завод за рециклиране на електроуреди у нас

В град Нови Искър днес бе открит първият у нас завод за рециклиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Заводът е на създадената през 1991 г. фирма Надин ЕАД. Компанията се занимава с изкупуване, преработка и търговия с цветни метали, както и с производство, преработка и търговия на селскостопанска продукция.

Новото съоръжението включва инсталация за рециклиране на хладилници и електроника, инсталация за преработка на кинескопи, система за демонтаж на малки електронни отпадъци, машина за рязане на флуорисцентни лампи, дестилатор за извличане на живак от различни съдържащи живак продукти, както и инсинераторна инсталация за изгаряне на полиуретанова (PUR) пяна и хлорофлуоровъглеводородни газове за регенериране на топлина, става ясно от сайта на дружеството.

От подавания материал към инсталацията трябва да бъдат отделени ръчно частите, които все още може да бъдат използвани за повторна употреба, като кабели, монтажни платки, мотори и др., посочват от фирмата.

Капацитетът на завода е достатъчен да покрие обема излязло от употреба оборудване не само у нас, но и на съседни страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още