IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Има достатъчно пари за Лот 2 на „Тракия“

По думите на министъра на регионалното развитие апликационната форма е изпратена в Брюксел, не на това мнение през уикенда се оказа транспортният министър

14:05 | 28.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев: Има достатъчно пари за Лот 2 на „Тракия“

България има достатъчно средства за изграждането на Лот 2 от автомагистрала „Тракия“, съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той посочи, че България е сключила договор за безвъзмездна помощ и е получила аванс от европейските средства за магистралата. Можем да черпим до 20% от този аванс за магистралата, което ще бъде достатъчно за изграждането на втория лот, посочи Плевнелиев.

Апликационната форма за магистралата е изпратена в Брюксел. Малък е броят на експертите, които могат да боравят с документи по оперативните програми, отбеляза той.

Думите на Плевнелиев обаче влизат в противоречие с изненадващо изказване от събота по Дарик радио на транспортният министър Александър Цветков, според когото апликационната форма не е готова и не е изпращана в ЕС.

Изпълнител на проекта е Обединение Магистрали Трейс.

Министър-председателят Бойко Борисов трябва да балансира между много минуси, един от тях е „големият гьол АЕЦ-Белене, който струва поне две магистрали“, другият минус е проектът „Цанков камък“, ситуацията е тежка, трябва да се отсеят приоритетите, каза още Плевнелиев, цитиран от БТА.

Няма да можем да направим всичко, но темата за трите магистрали - „Тракия“, „Люлин“ и „Марица“, е актуална за правителството, по тези три магистрали се работи на високи обороти, заяви министърът.

В най-голямата нищета и липса на пари, правителството сега строи най-много километри магистрали от всички предишни правителства - 82 километра магистрали годишно, отбеляза Плевнелиев. Летвата е вдигната много високо - да направим 240 километра магистрали, добави той.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ajoro
преди 14 години
Колега, напълно съм съгласен с теб!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Бого
преди 14 години
Безспорно магистралите са от голямо значение за България. В този смисъл всеки метър от тях е добре дошъл. Това, което прави впеатление във всяко изявление на член на правителството, е хвалбата. На мен ми звуи като оправдание, като онзи виц за колите в СССР и боя на *** в САЩ. Един познат казваше, че оправданието е като *** - всеки си го носи със себе си. Не си спомням тка да се е хвалило някое правителство, а аз съм съвременник на мнго правителства. Не си спомням и да е имало такова разминаване межди изявленията на различни министри, вицепремиери и премиери. Понякога ми се струва, че са си поставили за цел всеки ден нещо бомбастично да се приказва, някоя хвалба да се каже, та ако ще да е мост от 17 м между двата бряга на канал. Не ми се иска да се правя на умник, но понякога наистина ми се повдига като слушам и гледам толкова брътвежи по всички медии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още