IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Редица нарушения на проверени таксита около софийските болници

Автомобил без технически преглед и водач с непопълнен пътен лист за деня са сред откритите нередности

10:13 | 28.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Редица нарушения на проверени таксита около софийските болници

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” проведе през изминалата седмица специализирана акция срещу извършване на незаконни таксиметрови превози около столични болници, съобщи транспортното министерство.

В района на болница “Токуда” и площад “Славейков” са проверени 12 автомобила, съставени са 3 акта, а на еди от водачите временно е отнето свидетелството за управление, тъй като е управлявал таксиметровия автомобил с изтекъл срок на издадено наказателно постановление.

Другите констатирани нарушения са за управление без пътен лист за деня.

В района на болниците “Пирогов”, “Майчин дом” и Национална кардиологична болница (III-та градска) са проверени общо 29 таксита. Съставени са 5 акта, като констатираните нарушения са: автомобил без преминат технически преглед; водач с непопълнен пътен лист за деня и водачи, управляващи с изтекъл срок на съставен им актове за установяване на административно нарушение.

Един от водачите е успял да се укрие, поради което таксиметровият автомобил е репатриран със специализиран автомобил тип “паяк”. Той ще бъде закаран в Областния отдел “Контролна дейност – ДАИ” София и след като собственикът го потърси ще му бъде съставен акт.

В районите на Военномедицинска академия, Съдебната палата и автогара Овча купел са проверени 14 таксиметрови автомобила. Съставени са 3 акта, като констатираните нарушения са престой в активната лента за движение и неиздаване на фактури.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още