IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обещават административната тежест за бизнеса да падне с 20% до 2012 г.

В момента с най-много административни процедури се натоварват фирмите, които взаимодействат с министерствата на земеделието и здравеопазването, както и с МВР

12:28 | 24.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обещават административната тежест за бизнеса да падне с 20% до 2012 г.

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма е подготвило план, целящ намаляване на административната тежест за бизнеса с 20% до 2012 г. Това каза министър Трайчо Трайков в изказването си на конференция в София с участието на представители на бизнеса и различни организации от Холандия.

Според изчисленията на министерството административната тежест за бизнеса в момента се равнява на около 103 млн. лв. годишно.

Най-много с административни регулации и изисквания натоварват бизнеса Министерството на здравеопазването, земеделското министерство и МВР.

По думите на Трайков целта е в парично изражение административната тежест да бъде намалена с около 26 млн. лв.

Това според него би могло да стане с подаване на по-малко документи в различните администрации, подаване на документи по интернет, избягване на попълването на едни и същи документи в различни административни структури и др.

Освен това, подчерта Трайков, предстои да се намалят и регулаторните режими.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още