IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сергей Шматко: Русия не се безпокои за АЕЦ Белене

Руският енергиен министър обаче се е изразил сдържано за перспективите за строителството на петролопровода „Бургас-Александруполис“

17:05 | 17.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сергей Шматко: Русия не се безпокои за АЕЦ Белене

Смятаме, че няма основания за безпокойство относно реализацията на АЕЦ Белене в България, никой никога не е споменавал за отказ от проекта. Това е заявил министърът на енергетиката на Русия Сергей Шматко, цитиран от руски медии.

Той е обяснил, че България сега търси европейски стратегически инвеститор и „по принцип ние (Русия) не възразяваме особено на това. Единственото, което ни смущава, са само сроковете. Това е парадигмата, която определя към момента диалога ни с България относно АЕЦ Белене“.

В същото време руският енергиен министър се е изразил сдържано за перспективите за строителството на петролопровода „Бургас-Александруполис“.

Въпросите на журналистите към руския енергиен министър са били във връзка с изказването преди седмица на българския премиер Бойко Борисов, че правителството се отказва от петролопровода и се замразява строителството на АЕЦ Белене. Още същия ден беше съобщено, че такива решения всъщност няма.

Вчера министърът на външните работи Николай Младенов коментира, че решение дали ще се строи петролопровода „Бургас-Александруполис“ ще се вземе на база на експертизата по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още