IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ България започва изграждането на 15 енергийни обекта за над 360 хил. лв

Проектите са свързани със захранване на новопостроени жилищни сгради, подмяна и полагане на нови кабели средно и ниско напрежение и др.

09:50 | 14.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЧЕЗ България започва изграждането на 15 енергийни обекта за над 360 хил. лв

ЧЕЗ Разпределение България започва тази седмица работа по изграждането на 15 енергийни обекта на територията на Западна България, където осигурява снабдяването с електроенергия, съобщиха от дружеството.

Инвестициите в тези обекти са на обща стойност 368 хил. лв. Стремежът е те да доведат до подобряване на качеството на електрозахранването в шест населени места - София, Благоевград, Ловеч, Дупница и селата Белополци и Пещерна.

Проектите са свързани със захранване на новопостроени жилищни сгради, подмяна и полагане на нови кабели средно и ниско напрежение, рециклиране и изнасяне на електрически табла на границата на собствеността, възстановяване и реконструкция на мрежи ниско напрежение, реконструкция, ремонт и изграждане на трафопостове.

Общият бюджет на предвидените инвестиции на дружеството за 2010 г. е в рамките на одобрения от Държавната комисия за енергийно и водно регулирае средногодишен размер от 71 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още