IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 140 хил. лв. глоба за имитатор на „Па-па“

Санцкията е за „Ти Ейч Ес Козметикс“ след подаден сигнал от "Ален мак"

10:42 | 11.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Над 140 хил. лв. глоба за имитатор на „Па-па“

Общо 143 220 лв. глоба получава пловдивският производител на козметика „Ти Ейч Ес Козметикс“ ЕООД заради имитация на детския шампоан „Па-па“, става ясно от решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Сигнал до регулаторния орган е подаден от „Ален мак“ АД, който произвежда отдавна присъстващия на пазара продукт, продаван вече и под марката „Кря-кря“.

„Ти Ейч Ес Козметикс“ се възползвал от популярността на марката, за да оформи по подобен начин външния вид на своите детски шампоани „Адвенчър”, които се продават у нас и в Русия.

Според КЗК приликите в опаковките са достатъчни да създадат възможност за заблуда на потребителите относно производителя на продукта. Общите елементи в цялостния дизайн на двата шампоана оставят впечатлението, че се касае за различни модификации и опаковки на продукт, произвеждан от един и същ производител, казва регулаторът.

При определяне на санкцията са взети под внимание продължителността и тежестта на нарушението, икономическото състояние на ответника, а също и липсата на съдействие от негова страна, затруднила производството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още