IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разширението на Околовръстното до Младост 4 ще е готово през 2012 г.

20 млн. лв. са предвидени за отчуждителни процедури заради проекта

08:26 | 07.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Разширението на Околовръстното до Младост 4 ще е готово през 2012 г.

Разширението на Софийския околовръстен път до района на Младост 4 ще е готово през 2012, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов.

В неделя той участва в откриването на пътния възел и отсечката от бул. „Симеоновско шосе” до бул. „България” за движение на леки и товарни автомобили.

За отчуждителни процедури в Младост 4 в бюджета са заложени около 20 млн. лв.

По думите на министър-председателя обектът е можело да бъде построен с европейско финансиране, но „предишните управляващи не са се възползвали от възможността, затова сега се налага държавата да плаща по 15 млн. лева за изграждане на един километър път”.

Обектът “Софийски околовръстен път – Южна дъга” е с обща дължина е 4,57 км. Трасето е с магистрален габарит 46 м. Включва две платна с по три активни ленти за движение. За облекчаване на трафика по бул. „Симеоновско шосе” и бул. „Черни връх” са изградени пътни възли.

С основния проект се изграждат два канални колектора за отводняване на пътните платна. В локалните платна се изграждат по цялата дължина на обекта битова канализация, чугунен водопровод, а от южната страна и отводнителен дренаж. Под тротоарите се изгражда тръбна мрежа за електро- и телефонни кабели.

При съществуващо различие в нивото от двата края на Софийския околовръстен път с околния терен, се изграждат подпорни и укрепителни стоманобетонови стени. По цялата дължина на участъка е изградено улично осветление като стълбовете са разположени в оста на разделителната ивица.

Обектът е реализиран със средства от държавния бюджет.

Изпълнител на проекта е дружество „Обединение ЮГ” с водещ партньор „ГБС-Инфраструктурно строителство” АД и партньор “СК-13 Холдинг” АД.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dakl
преди 14 години
Както казват, ако има с нещо да се запомни правителството на Б.Б. , то това ще е с Кабинета на С.Станишев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още