IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отнеха разрешителното на организация за рециклиране на батерии

„Стим – Бат” не е изпълнила целите си за 2009 г.

19:56 | 04.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Отнеха разрешителното на организация за рециклиране на батерии

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е подписала решение за отнемане на разрешението на организацията по оползотворяване на негодни за употреба батерии и акумулатори „Стим – Бат” ООД, с което дейността й се преустановява, съобщиха от МОСВ.

Решението е на база на заключенията на комисията за проверка на одиторските доклади от организациите по оползотворяване на отпадъци от негодни за употреба батерии и акумулатори и фирмите, изпълняващи задълженията си индивидуално.

Организациите по оползотворяване на негодни за употреба батерии и акумулатори са три - „Екобатери” АД, „Стим – Бат” ООД и „Нуба Рециклиране” АД. Всички те са представили одиторски доклади, съдържащи данни за предходната 2009 г.

Въз основа на данните от тези доклади комисията е заключила, че „Стим – Бат” не е изпълнила целите си за 2009 г. Организацията ще трябва да заплати продуктова такса в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за количествата батерии и акумулатори, за които е поела ангажимент към членовете си и не е доказала изпълнение на целите за 2009 г.

Освен това „Валбис Трейд” ООД, която е една от трите индивидуално изпълняващи задълженията си фирми – „Монбат” АД, „Сомат” АД и „Валбис Трейд”, също не е доказала изпълнение на целите си за рециклиране на негодни за употреба индустриални батерии и акумулатори за миналата година. Дружеството ще трябва да заплати продуктова такса в ПУДООС за количествата пуснати на пазара индустриални батерии и акумулатори, за които е констатирано неизпълнение на целите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още