IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8000 данъчни подадоха имуществени декларации

От тази година в имуществените си декларации служителите на НАП посочват и притежанието на ценни книжа, авторски и патентни права, както и вещи на единична стойност над 3000 лв., придобити през 2009 г.

10:16 | 04.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
8000 данъчни подадоха имуществени декларации

8000 служители на Националната агенция за приходите (НАП) от София и страната подадоха своите имуществени декларации до края на май, съобщиха от приходната агенция.

Формулярите се подават ежегодно за съответните данни от предходната година и в тях данъчните обявяват не само личната си собственост, но и тази, която е съпружеска имуществена общност и на ненавършилите пълнолетие техни деца. В декларациите служителите на НАП посочват също притежаваните от тях превозни средства, както и свои парични суми на обща стойност над 5000 лв. Декларира се също вземане или даване на заеми на обща стойност над 5000 лв.

От тази година в имуществените си декларации служителите на НАП посочват и притежанието на ценни книжа, авторски и патентни права, както и вещи на единична стойност над 3000 лв., придобити през 2009 г., ако има такива.

Неподаването на имуществена декларация от данъчен служител в установения срок е основание за прекратяване на служебните или трудовите правоотношения със съответния служител, без предизвестие от работодателя. Нито един инспектор от НАП обаче не е пропуснал да подаде формуляра до изтичане на крайния срок, допълват от приходното ведомство.

Имуществената декларация е допълнителна мярка за ограничаване на корупцията в приходната агенция. От началото на тази година 35 служители на приходната администрация бяха уволнени по подозрения в корупция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
johnnyBravo
преди 14 години
...и какво ше ограничат тия декларации като мое данъчния да няма нищо на негово име. Пълни глупости!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още