IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 3 юни

08:05 | 03.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 3 юни

Смяната на мобилен оператор ще става бързо и безплатно
в. Сега

От 6 август ще можем да се местим при нов телеком със стария си GSM номер лесно, бързо и съвсем безплатно. Добрата новина съобщи шефът на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков. Таксата за пренасяне ще отпадне, прехвърлянето ще става максимум за седмица, а всички формалности ще се уреждат на едно гише - грижата ще има новият ни доставчик. В момента процедурата не е толкова лесна и не е тайна, че телекомите ползват всякакви хватки,за да задържат клиенти, които са си харесали друг доставчик на услугата.

Пускат в неделя Околовръстното
в. Стандарт

Околовръстното на София ще бъде пуснато в неделя 6 месеца по-бързо от графика се движим с ремонта, заяви регионалният министър Росен Плевнелиев. Той присъства на подписването на договори на обща стойност 38,3 млн.лв. между строителното министерство и 13 университета по ОП "Регионално развитие".

До месеци ще стартира процедурата за избор на изпълнител за реконструкцията на участъка от Симеоновско шосе до "Младост-4". Той скоро ще се превърне в новата трафик тапа на София. Затова ще се постараем много бързо да решим проблема и да стартираме процедурите по разширение на шосето, допълни Плевнелиев. Ще направим пет големи неща, но ще ги свършим като хората, защото за останалите нямаме пари, обясни министърът. На 5 юни вероятно ще бъде платена авансовата сума за изграждането на пътя между Стара и Нова Загора на магистрала "Тракия" на родното Обединение "Магистрала Трейс". Вече има издадена банкова гаранция за авансовата сума, обясни Плевнелиев.

Пътната агенция чака пари от ремонта на бюджета
в. Сега

Агенцията "Пътна инфраструктура" също се нареди на опашката за допълнителни траншове от бюджета. "Надяваме се да получим средства след актуализацията на бюджета", обяви във Варна шефът на АПИ Божидар Йотов. Според него, за да се решат проблемите на АПИ, са необходими поне още 100 млн. лева. Например по програмата "Транзитни пътища 5", която върви със заем от Световната банка, не е осигурено напълно българското съфинансиране. От агенцията са платили 50 милиона лева, а са необходими още средства.

Божидар Йотов обеща, че туристите ще пътуват през този сезон нормално до морските градове Варна и Бургас, а участъците от магистрала "Тракия" до Черно море ще бъдат готови до 2012 г.

Веригата "Т-маркет" ще размрази плановете си за България
в. Дневник

Литовската верига магазини "Т-маркет" ще възобнови плановете си за разширение в България, които замрази миналата година. Това обяви Вигинтас Шапокас, генерален директор на собственика на веригата "Максима България". "Краткосрочната ни цел е да имаме 50 магазина в България до една година", каза Шапокас. В момента "Максима България" има 30 обекта в 10 града.

Даскалите без нет на аванта
в. Стандарт

Министерството на образованието прекрати за неопределено време безплатния интернет на учителите. Директори на училища потвърдиха пред "Стандарт", че са получили писмо от ведомството на Сергей Игнатов, с което са били уведомени, че през следващите шест месеца няма да получават досегашните 15 лева за достъп до глобалната мрежа. Тези пари бяха осигурени от проект по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" за срок от една година. Траншът обаче свърши и сега кандидатстваме отново, обясниха от просветното министерство.

Ченгета дебнат за крадци край тотопунктовете
в. Новинар

Засилено полицейско присъствие около тотопунктовете поискаха от Спортния тотализатор заради истерията около рекордния джакпот за тази година във II теглене на играта „6 от 49”. Очаква се той да достигне към 3,1 млн. лв. Ченгетата завардиха будките, като основната им задача е да потушават възникналите конфликти между изнервените граждани, чакащи на километричните опашки, както и да следят за измамници и крадци. Мярката се наложи, след като в събота вечерта бе задържан грабител, обрал тотопункт в столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още