IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плевнелиев посочи октомври 2012 г. като краен срок за магистрала „Тракия“

Прилагаме опита на Долна Саксония и работим по строги графици за приключване на инфраструктурните проекти, съобщи министърът на регионалното строителство Росен Плевнелиев

10:06 | 24.08.11 г.
Плевнелиев посочи октомври 2012 г. като краен срок за магистрала „Тракия“

До края на юни 2012 г. по план се очаква да бъде завършена отсечката на магистрала „Тракия“ от Стара и Нова Загора до Ямбол, а до Карнобат крайният срок е планиран за октомври същата година. Това са последните договорености с фирмите изпълнители на магистралата, като за някои от лотовете строителите обещават дори удължаване на пътните участъци, така че в интензивния летен сезон да се ползват до морето, съобщи в интервю за БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

За пример Плевнелиев даде завършването на 14-километров участък след Ямбол, което да стане още в края на юни следващата година.

Според него успешното приключване на досегашните проекти от пътната инфраструктура до голяма степен се дължи на приложената от министерството практика, заимствана от Долна Саксония.

В продължение на 20 години основните инфраструктурни проекти там се осъществяват по строги графици и това до голяма степен е гаранция за успеха, коментира още Плевнелиев.

На въпроса за перспективите в строителния бранш на фона на продължаващата стагнация Плевнелиев посочи, че въпреки кризата голяма част от българските комапнии запазиха квалифицираните си кадри и в момента се пренасочват към външни пазари.

„За първи път българска компания в лицето на „Главболгарстрой“ спечели обществен търг на Европейската комисия за изграждането на Сметната палата в косовския град Прищина, което е безспорен успех. Очаквам, че строителите ни тепърва ще пренастройват стратегиите си за работа извън страната“, обясни още министър Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още